dimarts, 25 de juny del 2024

Reutilitzant roba i plàstic per fer altres coses útils

Aquest dissabte vaig tenir la ocasió d'organitzar i alhora gaudir d'un curs de reutlització de texans i restes de teixits per a fer dos obectes cotidians: un embolcall per a entrepans amb plàstic reciclat i una bossa texana amb pantalons.

El curs va ser impartit per Silvia Massa / Atelier de Peralada. Una gran professional sempre disposada a pensar en propostes noves i sensibilitzada per la prevenció de residus. 

De les propostes que va presentar vaig tenir la ocasió de fer-ne tres de cadascuna. Només vaig canviar una coseta a les bosses, i és que les vaig forrar, perque personalment m'agraden més així. En tot cas el temps de dedicació al curs no donava per fer-ho i ho vaig fer a casa. 

Cosetes interessants que vaig aprendre: 

- Com aprofitar la part de dalt dels texans  i la de sota per a acabament de la bossa.

- Guardar etiquetes de pantalons per aplicar en altres llocs.

- Fer aplicacions internes dins els forats dels texans.

- Fer aplicacions de formes de puntes o tuls brodats.

- Fer un sorgit amb entretela.

Aquí teniu les fotos de les bosses texanes i l'embolcall d'entrepans. Com que varem enregistrar un vídeo tutorial, tant punt tingui l'enllaç us el posaré a l'entrada per si les voleu fer. 







dimecres, 5 de juny del 2024

Organitzador de bolsos

 Temporada de viatges escolars i la meva filla necessitava un organitzador pel seu bolso Lonchamp del que està molt cofoia. L'he fet en rosa clar, que li agrada molt, i agafant de base les mides del bolso. 

La part de fora de l'organitzador l'he reforçada, al fons amb foam i als laterals amb entretela dura. 

La part del forro de l'organitzador és el que porta les butzaques: una cremallera, tres butxaques clssificadores a cada costat i una cinta per una ampolla al lateral. A l'altre lateral no he posat res, perque quan he cosit la part superior he posant un mosquetó. Així hi he pogut enganxar un moneder a conjunt. 

I com que em quedava roba, he afegit un petit moneder quadrat amb boata i un estoig per a posar els documents de viatge.

Tot plegat un conjunt fet al darrer minut, abans de marxar, però ben complert. 

És una bona opció per a bolsos tipus tote bag on ho portes tot barrejat, em quedo amb la idea per altres bosses...






dilluns, 3 de juny del 2024

Arranquem treballs d'estiu amb un bolso de macramé

Aquest bolso és d'un tutorial de MACRANOVA que vaig comprar la Creativa. És la meva primera experiència amb aquesta tècnica des de fa molt temps. Quan era petita n'havia fet a les Escolàpies, recordo els posa testos i una cortina força treballada, però mai havia fet accessoris així. 

És molt senzill de fer només que jo l'he variat una mica perque l'he forrat amb roba blanca abans de tancar-lo, em donava la impressió que quedaria més ben acabat. 

També trobo una bona alternativa fer la nansa de macramé, fins i tot per altres tipus debolsos. No serà l'últim que faré, de ben segur.