diumenge, 17 de novembre del 2019

Setmana de la prevenció de residus

Aquesta setmana és la "setmana de la prevenció de residus". La nostra societat encara generem mlts residus provinents de la nostra activitat diària i massa sovint utilitzem les coses molt poc temps i acaben a les escombreries. Però perque no allargar la seva vida útil? Si reutilitzem els objectes que tenim a casa i evitem comprar moltes més coses, evitarem moltes emissions de CO2 que provoquen el canvi climàtic.  Aquí teniu l'agenda d'activitats a Catalunya.
I els canvis comencen a casa... a la xarxa trobareu mil i un consells sobre què fer: reparar les coses, comprar a granel i de proximitat, reutilitzar o donar un nou ús als objectes cotidiants...
Avui poso doncs vàries coses que he fet amb material reutilitzat: 


  • Una bossa per anar a comprar fruita a granel i desfer-me de les desagradables bosses de plàstic: l'he fet amb una tela mosquitera i una roba que tinc d'unes estovalles velles. Com que la mosquitera és més fina que la roba de tipus mesh, l'he posada doble i he reforçat la costura amb la roba de cotó amb una cinta. De la roba que em queda de les estovallers en faré un davantal de cuina i us ensenyaré el conjunt...
  • Tres bosses de comprar fetes de samarretes velles. He de dir que no són faire pràctiques per posar coses que pesen, com que són de punt elàstic les nanses s'estiren molt.
  • Una motxilla feta d'una samareta vella, aprofitant el dibuix de la samarreta i que tenia un serrell a la part inferior que continua quedant molt bé.
Espero que us agradi la idea i us animi a reutilitzar....




2 comentaris:

Pilar Nadal (L'Apià-Pià) ha dit...

Molt boniques ! Sí, tens raó, hem de deixar de fer servir les bosses de plàstic!

Pilar Nadal (L'Apià-Pià) ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.