dimecres, 24 de setembre de 2014

Curs de " coses de scrap"

Dissabte passat vaig enganxar al vol un curs d'en Quim Diaz de "Coses de Scrap"  a Alfil.be de Figueres. I me'n alegro que m'avisessin perquè em va agradar especialment per dues coses:
- Feia temps que em mirava de lluny això de l'enquadernació i amb respecte perquè no sabia si seria difícil.
- Per l'estil desenfadat i alegre de les composicions d'en Quim que no deixa indiferent. Sobretot amb la utilització de l'acuarella i els rotuladors aquarelables.

Del curs en vaig treure una bona estona i coneixements bàsics per fer aquest àlbum enquadernat i cosit que trobo moníssim, la descoberta d'uns segells molt bonics i moltes tècniques noves que desconeixia.
Gràcies doncs a Alfil.be, en Quim i totes les companyes de curs que vareu convertir el matí de dissabte en una estona especial inesperada.
Aquí en teniu les fotos. I per cert, si en voleu saber més del que varem aprendre no deixeu de mirar-vos la revista Manos Maravillosas d'aquest mes on en Quim ens explica infinitat de coses. 


dissabte, 13 de setembre de 2014

Primera experiència soutage

Darrerament he vist entrades per internet parlant de la tècnica soutage per fer bisuteria i complements. Com ja sabeu, sóc una mica tasta olletes i m'agrada experimentar amb coses noves així que m'hi vaig posar. Ha sortit aquest penjoll, amb moltes imperfecions, però és portable. Tant punt pugui en faré un segon a veure si milloro....


dijous, 11 de setembre de 2014

Una samarreta que comença a ser una tradició

No sé quan un costum anual es pot dir que ha esdevingut una tradició, ja fa tres anys que en aquesta data faig una entrada amb un treball semblant: una samarreta tunejada per la Diada nacional de Catalunya. De fet, m'agradaria que aquest fos l'últim.

Quan era més petita ja vaig viure en un entorn a l'escola on l'aprenentatge era unidireccional i la meva opinió poc comptava per aprovar i passar de curs, es treballaven altres capacitats que potser eren menys molestes a nivells de relacions entre les persones. Sobretot la de sotmetre'm i callar davant la persona que tenia més poder, i això segur que ha afectat decisions a la meva vida. 
Per fi el temps ha canviat i ara veig com la meva filla té la oportunitat d'educar-se per a reconèixer i saber gestionar les emocions, participant activament amb les problemàtiques de l'escola i ajudant a resoldre-les.... l'aprenentatge es fa a través de l'experiència i acceptant les visions dels demés. 
Però la creació d'una societat més culta, participativa i preocupada per tot allò que és comú, pel funcionament de les nostres comunitats, dels veïnatges... això no interessa a un govern centralista que només ho veu com una amenaça al seu poder. Val més imposar mesures que ens fan tornar anys enrera i aconseguir que la societat estigui dividida en funció del seu poder adquisitiu, que no poguem tenir tots la oportunitat d'aprendre i desenvolupar-nos no fos cas tinguessim massa sentit crític!

Avui sortiré per tercera vegada al carrer, i bàsicament perquè vull que la meva opinió es tingui en compte, que em consultin sobre els camins de futur que ha d'agafar el meu país i que aquest fet senzill de consultar acabi essent una cosa habitual a la nostra societat. 
M'agradaria tenir la il·lusió d'implicar-me en un nou repte: el de formar una país nou, eliminant totes aquells mals hàbits que hem adquirit i potenciant les capacitats de totes i cadascuna de les persones que estiguin disposades a tirar endavant per formar una societat  respectuosa i sostenible a nivell econòmic, ambiental i emocional.
I quan haurem après com fer-ho, que això pugui servir d'exemple a la resta de persones que tinguin la inquietud i que els mogui la il·lusió de posar el seu granet de sorra per canviar les coses.

Bona Diada a tots els que viviu a Catalunya.
Passeu un dia espléndid tots aquells que viviu al món.


dimarts, 9 de setembre de 2014

Un canvi de cara als coixins

Tenia uns coixins molt neutres que feia temps que em plantejava de canviar. No tinc massa temps per complicar-me la vida amb coses llargues i vaig aprofitar un panell que vaig comprar a Verges per a fer-ho a base d'aplicacions. Si més no, tenen un aire diferent.... a l'espera que pugui fer coixins nous...


diumenge, 7 de setembre de 2014

Embolicar amb sobres decorats

Aquest estiu he fet dos regals, i tots dos podien posar-se dins un sobre tamany A4. Per fer el paquet més original he decorat els sobres. Un d'ells més romàntic utilitzant un paper de pastissos, a dins vaig posar una foto amb un marc de scrap. la foto és d'un photocall que vaig fer a la festa d'aniversari de la meva filla i aquí hi tenim part de la família provant l'invent.

L'altre sobre era per posar una samarreta decorada amb un llagardaix fet amb pintura de roba, el sobre seguia doncs el mateix estil selvàtic i vaig utilitzar la mateixa plantilla.

Aquest estiu estic arreglant el meu petit racó de cosir, no és espectacular però em porta una mica de feina. Ja us l'ensenyaré. A veure si així puc estar una mica més còmode per treballar i a més de passada poso una mica d'ordre.....