diumenge, 25 de setembre del 2011

Alguns treballets d'estiu

Hola a tots/es aquestes setmanes no he tingut masa temps de res... a part el nom a la bata de lescola de la Xènia, que ja us ensenyaré. També m'he apuntat a un curs de patch els dimecres a la tarda, l'objectiu és anar-hi fins nadal, a veure si és possible, per aprendre algunes coses de base.
També aniré d'aquí a dos setmanes a Roses al curs que organitza la Sílvia i com a cap de setmana de relax, que últimament em fa falta.

Us poso algunes fotos d'uns treballs que he anat fent a l'estiu:
- Un conillet de fieltre de retals que em quedaven.
- Pintar i decorar amb decoupage una estanteria tipus gàbia de la meva àvia...

Espero començar alguna cosa nova ben aviat, de moment la costura que estic fent són qüestions més aviat pràctiques i poc artístiques...



diumenge, 18 de setembre del 2011

Primera experiència amb FIMO

I seguim amb la bisuteria... he provat la tècnica de modelar amb FIMO arrel que la meva germana va trobar un tall de resina i em va demanar com se la podia penjar. D'això ja fa temps, però una cosa darrera l'altra ja vaig fent els treballs pendents...
Doncs és simple modelar la pasta que sembla plastilina, però no és tant fàcil que quedi bé. Crec que una bona recomanació és fer-ho amb guants de làtex perquè no quedin les marques dels dits a la pasta, he vist que cal anar molt en compte amb les barreges de colors i netejar perfectament la taula quan canvies de color perquè és fàcil de s'enganxin trossets minúsculs.
He provat coses diferents: enrrollar dos colors, les boles de dos colors, i hi he enganxat unes monedes del mercat medieval per veure què tal quedava.
En resum, i per ser la primera vegada, és un començament força potable.
Pel que fa al penjoll de la Sònia, podrà portar el seu tall de resina de manera digna, crec.



Bisuteria i flors amb cremalleres

Continuant la meva experimentació amb les cremalleres, us poso alguns bracelets més. Dos d'ells he fet el tancament amb velcro perquè amb cremallera oberta és més compliat trobar el material. 
També he fet algunes flors amb les cremalleres i cola calenta amb pistola, és una tècnica pràctica i ràpida i no queden els repunts de la màquina de cosir, ni cal cosir-les a mà. Ara veurem quan temps aguanten....
M'ha agradat l'experiència, sobretot perquè permet reutilitzar trossets de cremallera que a vegades queden en alguns treballs...



dilluns, 12 de setembre del 2011

Anelles de llaunes i més ganxet


M'han fet un altre regal de ganxet i anelles de llauna que vaig guardant insistentment per fer vàries coses. Jo estic treballant amb els bracelets i altres coses de bisuteria, però la Margarita m'ha fet aquesta preciositat de bolso i els moneders de diferents mides. No us puc dir com es fan però les expertes en ganxet potser els treureu mirant la foto.




dijous, 8 de setembre del 2011

Bossa per l'escola

A punt per començar un nou curs, a l'escola dels nens grans ( P3), hem de portar una bossa de roba amb la carmanyola i un tovalló per esmorzar. Doncs per la Xènia li he fet personalitzada i amb els principis de la mama, que ha aprofitat la roba d'una camisa heretada de la seva cosina i que no ens posàvem... Una aplicació amb el seu nom ajudarà a conèixer la bossa d'entre totes les de la classe. Té la forma de sac típic de berenar però hi he posat un segon tancament a la part superior amb un botó perquè no caiguin les coses quan vagi molt plena....
I ara, comencem el compte enrera....



diumenge, 4 de setembre del 2011

Calaixera personalitzada

Després d'ensenyar-vos la calaixera de fusta per les meves coses de costura, ja us puc passar el moble força avançat, si més no, ja es veu l'efecte de com queda.
He decidit pintar-lo i fer-hi algunes aplicacions amb decoupage, tot i no ser el meu fort, perquè així em queda la solució de forrar-lo amb roba quan m'en cansi i renovar-lo més endavant.
Primer de tot el vaig intentar polir, però la veritat és que amb aquest tipus de fusta m'ha estat difícil, de prop encara no queda fi com voldria... Una capa d'imprimació blanca i després un degradat de colors càlids als calaixos. Aquesta combinació m'ha servit per aplicar figures africanes que vaig treure d'una làmina d'aquest tema. La caixa del moble també és d'un to diferent cada costat, i hi ha alguna aplicació als laterals.
Només em queda el vernís i forrar la base dels calaixos amb aerofix imitació bambú.

Bé, aquí està, potser us pot donar alguna idea, i en tot cas, espero que us agradi.