dijous, 31 de març del 2011

De caixa a suport per penjar amb decoupage

Feia molt temps que no havia tingut una caixa de "frutas de Aragón" a les meves mans. Fa uns dies me la van portar, plena és clar. Com que a casa som molt llaminers de seguida va ser buida i quan la vaig veure vaig anar imaginant què en podia fer?????
Doncs ha sortit això! Un recipient per penjar i posar-hi testos petits o qualsevol altra cosa, per exemple estris petits a la cuina...
L'he pintat de blanc i adornat amb decoupage amb el mateix tovalló que no fa gaire vaig fer una safata, així ho tinc de conjunt.

A veure si us agrada la idea...

dimarts, 29 de març del 2011

Provant patch sense agulla

Ja feia temps que ho volia provar... això del patchwork sense agulla és força entretingut i resulta. Ho he provat amb cors de polispan i boles que ja tenia des de nadal i he fet varis models amb trossets de roba petits que em quedaven d'altres treballs. Pot ser una bona tècnica per fer coses de pasqua amb bases en forma d'ou. I és força ràpid de fer, per aquells dies que no es tenen ganes de treure la màquina de cosir.
Aquí us els deixo, un altre món per explorar.


diumenge, 27 de març del 2011

Jardí Tilda i Anne-Pia

Amb la primavera he posat un petit jardí a casa, amb una composició pròpia i fent servir patrons i element de Tilda i d'Anne-Pia.
L'àngel de jardí de Tilda que ja us havia ensenyat en un altre post, les flors són quasi totes amb patrons de Anne-Pia excepte una, la margarita. Fer aquestes flors és entretingut però donen per molt posant-hi una mica d'imaginació, variacions de colors, formes no exactament iguals... També hi he afegit uns ocellets de tilda.
He fet dues composicions, encara me'n queden algunes per fer alguna altra cosa, que pot ser un bon detall.





diumenge, 20 de març del 2011

Reciclant una caixa de maduixes

Comença l'època de les maduixes i els mercats de fruita en van plens. Cada vegada les trobem amb caixes de fusta més maques i abans de tirar-les al contenidor groc ( que hi poden anar) potser val la pena guardar-ne algunes per a reutilitzar. Aquest cap de setmana n'he pintat una, hi he fet un acabat amb cordill i la decoració és simple: amb unes dibuixos de cartulina que vaig comprar en làmines en una botiga de manualitats. S'enganxen amb adhesius a dos cares amb esponja que aporta relleu a les composicions i queden força bé. Aquí teniu la primera caixa que faré servir per posar tovallons de paper. I com que segur que entrarà alguna altra caixa a casa... segur que no serà la única que us poso ;-).


dissabte, 19 de març del 2011

Penjolls amb llaunes

Aquesta tarda he provat de fer uns penjolls amb la part de sota de les llaunes de beguda, és una manualitat fàcil i força ràpida de fer. Segurament podré anar-la polint i personalitzant, perquè tinc la intenció de fer més proves,  de moment m'han quedat així....

Aquí en teniu el tutorial molt ben explicat.


Àngels de jardí Tilda

Estic començant algunes composicions de primavera i ja tinc la primera part, els àngels de jardí de Tilda. N'he fet quatre, després decidiré les composicions i on els posaré. Continuarà....


dimecres, 16 de març del 2011

Bosses de roba

Aquí us poso un parell de bosses de roba amb cremallera que es poden utilitzar per posar moltes coses, sacs de dormir, mantes, sobretot coses de roba perquè les dues no estan forrades ni hi he posat boata, justament per poder-les plegar i que no ocupin lloc.  Fàcils i ràpides de fer i canvien una mica de les bosses tipus sac.
Les dues tenen una butxaca al davant que es tanca amb un botó.


dilluns, 14 de març del 2011

Mantes i més mantes

Avui us poso unes fotos de mantes que m'ha regalat aquests darrers hiverns la meva mare, a la que li encanta fer mitja. Una d'elles en tons blaus, a partir de quadres amb diferents llanes. L'altra la va fer per la Xènia, de diferents colors i punts amb franges. La tercera són dues mantetes petites per a nadons amb llana molt i molt suau.

Les tres han estat molt pràctiques i les utilitzem amb molta il·lusió perquè aquests regals han estat fets amb molt d'afecte i estimació. Aquí us les deixo, avui perquè plou i fa fresca i és agradable comptar amb una manta al sofà. Tot i que esperem que ben aviat vingui el bon temps i ja no calgui ;-)







dissabte, 12 de març del 2011

Ordenem les coses al cotxe....

Amb mainada a casa és fàcil trobar-se un dia amb mil i una coses al cotxe: joguines, aigua, mocadors... I qualsevol s'assenta al seient del darrera!
Hi ha moltes solucions que es poden comprar a les botigues, i en base a això i alguns patrons d'un llibre he fet la meva pròpia sol·lució: aquest organitzador de joguines pel cotxe està fet amb una loneta fina i forrat de roba de rus amb una capa impermeable. A la part superior una tira de roba amb goma a dins per penjar-lo al seient del davant i a la part de baix dues tires més amb una civella per lligar-lo a sota el seient de davant.
Hi ha dos nivell de butxaques de diferents mides, i el toc personal de la Xènia, que hi va voler planxar una aplicació de Mickey i una papallona.

A conjunt he fet un petit necesser de Tilda amb la mateixa roba que ens serveix per posar-hi coses petites i tancar-les amb una cremallera. El forro del necesser també és impermeable.

L'objectiu era fer un organitzador pràctic i la veritat és que serveix molt, no hi hem posat aplicacions i l'hem adornat gaire perquè acaba força brut i cal rentar-lo sovint....


Més Residores

Aquí teniu alguns exemplars més de la Residora, la rateta de la prevenció de residus. Representa aquella nostra consciència que quan sembla que volem llençar alguna cosa ens diu amb una veueta: Vols dir que ho has de llençar? Potser podria servir ....   Jajaja, segur que més d'un l'heu sentit alguna vegada aquesta veueta! Jo sí!

En fi, en calien algunes més i aquí estan...

diumenge, 6 de març del 2011

Disfressa Carnaval

Aquest any la Xènia s'ha disfressat de cíngara, estava molt contenta amb la seva nova faldilla feta de mocadors i tocant la pandereta. 
El vestit és senzill: una camisa blanca, un corsé de pana negra que es corda amb velcro perquè sigui còmode de posar, una faldilla feta amb 10 mocadors de 40X40 cm enganxats per un extrem i amb una goma a la cintura. El mocador de cap, perquè s'aguanti millor, està sobreposat a un turbant de roba i adornat amb una tira de monedes.


dissabte, 5 de març del 2011

Rateta Residora

Aquest nou personatge neix a partir d'un concurs de contes que varem fer des de l'àrea de medi ambient del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. L'objectiu era trobar un personatge o animal que pogués representar en les campanyes la prevenció de residus. Doncs la guanyadora del premi, la Sara Renart va escriure el conte d'aquesta rateta que trobareu AQUÍ.

El dibuix de la rateta, que l'escola Sol i vent va batejar com a Residora, l'ha fet LLuís Puigbert i l'hem decidit entre tots els que hem col·laborat en tot això.
Aquí en teniu el dibuix, i a partir d'aquest, la meva pròpia versió de la Residora feta de roba... a veure si us agrada, perquè crec que a partir d'ara la veureu sovint per la comarca ;-)