diumenge, 30 de gener del 2011

Regal per a costura

Entre ahir a la tarda i avui he enllestit un petit detall per a un regal d'aniversari. Es tracta d'un cistellet on hi he posat una funda de tisores, un coixí per agulles i una nina de lavanda per a armaris. He utilitzat les mateixes robes perquè tot fés un conjunt.
  • La funda de tisores és senzilla amb dos plecs per a tisores de cosir, el patró és de la revista "Ana & patch" nova que acaba de sortir.
  • El coixí per a agulles en forma de barret l'he trobat al bloc de la Pilar, amb un tutorial molt ben explicat.
  • La nina de lavanda és del llibre "L'Univers enchanteur" de l'Anne-Pia. Una autora que cada vegada m'agrada més, igual que Tilda.. A dins hi he posat fibra i lavanda seva perquè faci olor. Aquestes nines es poden personalitzar força bé.

Avui l'he de regalar a la meva sogra, espero que li agradi.




divendres, 28 de gener del 2011

Manta polar amb aplicacions

Ja feia dies que tenia pendent aquesta manta polar per acabar un conjunt pel llit de la Xènia. Està feta amb dos trossos de manta polar en rosa i verd. Les aplicacions són amb els mateixos patrons del coixí que ja us havia ensenyat fa un temps. Els vaig treure de la revista "Patchwork en casa" on hi havia diferents coses amb aquest tema per a habitacions infantils. La roba de les aplicacions varia: fieltre, pana, cotó, sempre enganxat amb fiselina a doble cara ( tot i que amb la roba polar no enganxa massa), i punt de fistó per a acabar l'aplicació. La manta és doble, cosida i girada,  de manera que la part de darrera de les aplicacions no es veu.

Aqui teniu les entrades amb els coixins: coixí quadrat, conill blanc
Espero que us agradi.



dimarts, 25 de gener del 2011

Fa fred, i avui va de bufandes...

La fred et fa venir ganes de coses s'escalfen i per això avui us poso algunes fotos de bufandes originals que m'han regalat. Unes d'elles la Margarita, l'altra la Loli... Ja les tinc des de la'ny passat però són molt pràctiques i vistoses per portar amb tota classe d'abrics. Aquí us les deixo.


dilluns, 24 de gener del 2011

1a experiència patch: manta per cavall

Del tot autodidacta i gràcies a algunes indicacions de moltes de les persones que tenen penjats tutorials de patchwork a internet m'he animat a acceptar un encàrrec d'una amiga, l'Alicia, que té un cavall que es diu Avatar i necessitava una manta per sota la sella. La idea és que tingués unes butxaques per posar-hi el mòbil i altres petites coses quan anava a cavall.
Com que la sella va a sobre, he fet quadres de 25X25 cm amb un alcolxat senzill perquè tampoc tinc els estris adients a la màquina de cosir. M'he inventat les butxaques amb velcro i hi he posat una aplicació amb un cap de cavall a cadascuna. He acabat amb una bossa simple per posar la manta. La mida és de 100X75 cm.

Bé, crec que si em vull dedicar més al patch hauré de fer un curs bàsic per aprendre els acabats i la tècnica de base, em vaig trobar amb algunes dificultats pel mig. Però de fet aquesta era la condició de fer-ho... podien sortir cosetes no tant polides...

El resultat no està malament malgrat ser la meva primera experiència en aquesta tècnica, i m'ha donat ganes de provar-ho més seriosament....





dissabte, 22 de gener del 2011

Moneder amb anelles de llaunes

Aquest és un altre regal de la Margarita, ja sabeu que és un crack amb el ganxet... i ara està fent moneders amb anelles de llaunes de beguda. És una manera genial de reciclar i queda un objecte molt original i útil.
Com sempre, mil gràcies pel regal i espero que a aquells de vosaltres que us agradi fer ganxet us serveixi d'idea.
Aquest moneder està fet amb 70 anelles i fa 12X8 cm aproximadament.

dijous, 20 de gener del 2011

Funda per a tisores

Aquesta setmana tinc poc temps, però ja feia dies que volia ordenar les tisores i he tingut una estoneta per fer una funda. Serveix per a dues o tres tisores de diferents mides. He utilitzat un yo-yo amb forma de cor per a fer-hi un detall ornamental.

diumenge, 16 de gener del 2011

Familia de gatets

Els reis em varen portar uns quants llibres de costura, alguns de Tilda que no tenia i algun altre de ninos que de tant en tant m'agrada fer. Tot i que tinc algunes altres coses començades, ahir em va venir molt de gust fer aquesta família de gatets. Un d'ells el regalaré en adopció, els altres els trobo ben bonics per a decoració.
Aquest estil de ninos et permet utilitzar robes rústiques i en tinc algunes a casa, o sigui que em facilita la feina de fer-los.
Aquí us els deixo...






diumenge, 9 de gener del 2011

Aplicacions a samarretes

Aprofitant les rebaixes he anat a comprar samarretes a la Xènia, és el moment idoni per trobar-ne de llises a bons preus i després personalitzar-les amb diferents aplicacions.
Aquí us en poso dues que he fet avui, la lila l'he adornat amb una senzilla flor feta amb un yo-yo amb roba estampada lila. Ha quedat ben mona i senzilla.
A la samarreta blanca hi he fet una aplicació d'un conillet de Tilda. Vaig veure la idea al bloc de la Chelo i em va agradar molt o sigui que ho he fet així. Crec que ha quedat prou bé tot i que la samarreta és molt petita, potser un altre cop intentaré adaptar l'aplicació i fer-la més petiteta perquè no agafi tota la part de davant de la samarreta. 



dijous, 6 de gener del 2011

Objectius de segona tilda acomplert

Volia acabar dos nines Tilda durant aquestes vacances de Nadal i aquí teniu la segona. He escollit la Tilda bany perquè ja tenia on posar-la. També he provat una llana que he trobat en un basar xinès per fer els cabells, perquè no hi ha hagut manera de trobar cabell per a nines. Però veig que hi queda molt bé, pertant ja en faré servir d'altres colors.
Els detalls de la roba de la nina han estat fets amb cosetes i retalls que em quedaven d'altres coses, prova de que si es disposa de lloc és interessant no llençar restes de material perquè a vegades un trosset petit fa un favor...


dimecres, 5 de gener del 2011

Angel Tilda

Amb l'arribada dels reis de l'Orient a casa també arriben les ganes de crear nines i ninots, pertant segueixo amb la tónica dels darrers dies i us poso un àngel de Tilda acabat de fer. No poso tutorials perquè hi ha molts blocs on els trobareu, com per exemple AQUÍ.
La personalització aquest cop ha sigut la flor que porta a les mans, que m'ha permés provar un yo-yo per fer  flors que vaig comprar fa poc.
Espero que us agradi.





dilluns, 3 de gener del 2011

Braçalet de luxe

Aquest és un regal de luxe que m'ha fet la Margarita per Nadal, i ja tenia ganes de compartir-lo perquè és realment una obra d'art de puntes de coixí. I és una tècnica que ja trobo quasi inaccessible per a mi... uf! quin embolic...
Gràcies per aquest obsequi! M'ha fet molta il·lusió i el portaré molt a gust.


Detall del braçalet

diumenge, 2 de gener del 2011

Ninots de neu amb pijama

Aprofitant alguns dies de festa tranquils he intentat aquests ninots de neu amb pijama de Tilda. M'han costat força, sobretot pel que fa a la confecció dels pijames, i no n'estic del tot contenta però era un intent... A mida que vagi fent més coses així suposo que m'aniré sortint de tot això sense haver de fer un curs de tall i confecció! de moment només tinc temps de ser autodidacta, jejeje!
Els he fet un osset de peluix per anar a dormir i els posarem a sobre el llit perquè puguin dormir tant com vulguin.
Aquí us els deixo, encara no els hi hem posat nom, però ja sortirà.





dissabte, 1 de gener del 2011

Osset Tilda

La primera entrada de l'any és aquest osset de Tilda, ben abrigat amb un polar i que us porta a tots els millors desitjos per un any 2011 ben feliç, sobretot pel que fa a gaudir d'aquells petits moments que ens proposa "l'ara i aquí" mentre s'acosta un futur incert però esperançador alhora.

Bon any 2011!