diumenge, 31 de juliol del 2011

Moneder amb llaunes

Aquest és un altre regal de la Margarita, un altre model de monedre amb l'argolla de les llaunes de beguda, i ara té començat un bolso a conjunt. Trobo aquest model més maco que l'altre amb la disposició de les argolles diferent. Us el poso perquè és una gran idea i sembla ser que per les que sabeu fer ganxet, és fàcil.

L'estiu és més difícil fer entrades perquè la meva activitat respecte a la costura ha baixat en picat, i si ara que començo les vacances fa una mica de bon temps, encara més! Tin unes ganes de platja!
En tot cas, molt records a totes i fins ben aviat. Bones vacances i aprofiteu l'estiu!

dimecres, 13 de juliol del 2011

Seguim reutilitzant... i fent bolsos

I és que estic descobrint que de quasi tota la roba de vestir es pot acabar fent un bolso... jajaja! En fi, aquest ha sigut amb un top que m'havia fet la meva mare,  feia  temps que no l'utilitzava però no em venia de gust llençar-lo. 
Veieu que és simple: cosir-lo de la part de sota, posar-hi un forro de roba de cotó amb la mateixa forma i utilitzar les tires per acoplar-hi unes nanses fantasia d'estiu. Hi he afegit unes floretes de ganxet, que també eren un regal i llestos!
La veritat és que ja ha arribat l'hora que reparteixi bolsos perquè no tindré prou dies a l'estiu per portar-los.... 

Aquest bon temps fa que estigui una mica mandrosa per cosir... feia dies que no posava res al bloc... i és que, com vosaltres, suposo que també aprifito l'estiu ;-). 
Passeu-ho bé....


dissabte, 2 de juliol del 2011

Regal a la japonesa

Aquests ninots els he fet per poder fer un regal a un cosinet que està molt interessat per la cultura japonesa. El gatet o Maneki Neko és un gat de la bona sort que serveix per a penjar a la porta i amb la pota enlaire dóna la benvinguda. Les kokeshi ja les coneixeu sobradament, sobretot en aplicacions, nines de la bona sort, l'amistat.... 
Les dues coses les he tret d'un llibret anomenat Kawaï que inclou molts detallets d'aquest tipus.
Tot plegat presentat en un furoshiki plegat en forma de bossa que he fet amb dues robes de 90X90 cm, una de tipus sac i el forro estampat. Amb les intruccions de diferents maneres de plegar-lo a dins, podrà reutilitzar el teixit com a bossa aper a diferents occasions.
Un detallet que espero que li agradi... i m'ha fet interessar i conèixer algunes coses d'aquesta cultura que desconeixia. A la Xènia també li ha agradat, i vaja, que haurem de repartir les nines...